ONNISTUNUT ANIMAATIOTILAUS: VINKIT JA ENSIASKELEET
Oletteko harkitsemassa ensimmäisen animaation tilausta? Uudenlaisessa projektissa saattaa herätä lukuisia kysymyksiä. Kuinka prosessi etenee? Mitä odotetaan meiltä tilaajana? Miten asiat konkreettisesti edistyvät? Puretaan, kuinka prosessi lähtee käyntiin.
Ensimmisenä askeleena projektin käynnistyessä järjestämme aina asiakkaan kanssa workshopin. Tässä tapaamisessa käymme läpi projektin eri vaiheet yhdessä. Käymme läpi perusasiat, kuten projektin tavoitteet, kohdeyleisön sekä toiveet ja odotukset animaation suhteen. Samalla sovimme aikataulusta, ei vaan valmiille työlle, vaan myös milloin voi odottaa ensimmäistä versiota ja kommenttikierrosten aikavälistä.
Asiakkaan hyväksynnän kautta vahvistamme jokaisen vaiheen ennen sen etenemistä. Tämä takaa, että voitte vaikuttaa lopputulokseen alusta loppuun saakka. Käsikirjoituksen ja visuaalisen ilmeen hyväksyntä tapahtuu ennen varsinaisen animaation tuotantoa, jotta mahdolliset suuremmat muutokset voidaan tehdä vielä tässä vaiheessa. Animaation ensimmäinen version jälkeen on toki vielä mahdollisuus tehdä pieniä viilauksia ja muutoksia kuvaan ja kerrontaan.
Tässäpä muutamia vinkkejä, joilla organisaatio voi valmistautua animaatiotuotantoon:
-
Valmistelut: Vaikka valmista käsikirjoitusta ei tarvitse olla, on hyvä kirjata ylös aiheet ja tärkeimmät asiat jo etukäteen. Raakaidea on erinomainen lähtökohta.
-
Kieliversiot ja kuvasuhteet: Pohtikaa, tarvitsetteko animaatiosta kieliversioita tai eri kuvasuhteita esimerkiksi eri somekanaviin. Näistä kannattaa sopia ennakkoon, jotta ne voidaan huomioida animaation rakenteen suunnittelussa.
-
Oheismateriaali: Toimittakaa olemassa oleva oheismateriaali, kuten esitteet, graafisen ohjeiston ja logot, animaation tekijöille.
-
Referenssimateriaali: Kerätkää referenssimateriaalia, joko organisaatiolle aiemmin tehtyä materiaalia tai muualta löydettyä, joka edustaa haluttua visuaalista tai viestinnällistä tyyliä. Referenssi voi olla myös ”ei näin” kategoriaan kuuluvaa, koska joskus on helpompi sanoa, mitä ei halua.
-
Rohkeus kokeilla: Rohkeus kokeilla uutta ja ajatella laatikon ulkopuolelta! Animaatio kun mahdollistaa rajojen rikkomista.
Luo lisää siitä, miten animaatiotuotanto Oudon kanssa etenee täältä.